Att sälja sin bostad genom oss

Att sälja sin bostad är en av de största affärerna du gör. Just därför är valet av mäklare väldigt viktigt. Vi har stor kunskap genom många års erfarenhet och arbetar utifrån en tro att följande saker är avgörande: god lokalkännedom, personligt engagemang, kompetens, tillgänglighet och lyhördhet.

Dessutom är det en förutsättning att förstå varje bostads specifika karaktär och att ha ett väl upparbetat kundregister. Sist men inte minst är det en självklarhet med ett proffsigt och vänligt bemötande. Allt detta hoppas vi skall få dig att känna trygghet när du säljer din bostad genom oss.

Värdering

Det finns många faktorer som påverkar värdet av ditt hem. Framförallt är det läget, men också skick och eventuell utsikt. Är det en bostadsrätt så är föreningens ekonomi mycket viktig. Vi vänder på alla stenar för att i samråd med dig kunna fastställa ett så korrekt utgångspris som möjligt.

För oss är det viktigt att göra en relevant värdering; vi ogillar fantasisiffror av alla slag. Dels för att du ska ha rätt förväntningar, men också för att en presumtiv köpare därigenom lättare kan bedöma sina möjligheter att förvärva bostaden.

Försäljning

Som så mycket annat är det förarbetet som lägger grunden till ett lyckat resultat. VI samlar i god tid in all information om din bostad och i samråd med dig iordningsställer vi tidigt en skräddarsydd marknadsplan. Dessutom erbjuder vi en kostnadsfri inredningskonsultation inför försäljningen.

Vi arbetar med marknadens bästa fotografer, specialiserade på att fotografera hem. Genom att marknadsföra ditt hem på ett inspirerande sätt, med många vackra bilder och väl genomarbetade texter, vill vi väcka intresse hos spekulanterna. Vår uppgift är att presentera ditt hem så attraktivt som möjligt så att det uppmärksammas av dem som söker ny bostad. Det första intrycket är som bekant väldigt svårt att ändra på.

Varje bostad matchas också mot vårt spekulantregister. Och i de fall du som säljare önskar full diskretion handplockar vi de spekulanter som vi tror är intresserade och kontaktar dem per telefon.

Internet är idag den viktigaste försäljningskanalen, men vi annonserar även i dagspress och visar utvalda hem på våra bankskyltar runt om i Göteborg. Allt för att just ditt hem ska få bästa möjliga exponering. Vi tar fram en bostadsbeskrivning av högsta kvalitet och strävar alltid efter att återge allt det unika i varje bostad på ett så attraktivt och trovärdigt sätt som möjligt.

Visning

Vi anpassar naturligtvis våra visningar helt enligt dina önskemål, men vi föreslår alltid bokade visningar, vilket innebär att vi vet vilka spekulanter som kommer och tittar på din bostad. Detta är en trygghet för dig som säljare. Vid behov är vi två mäklare vid samma visningstillfälle för att kunna ta hand om alla spekulanter på ett så bra sätt som det bara är möjligt. Vi är alltid pålästa och har gott om tid.

Budgivning

Under processen vidarebefordrar vi löpande samtliga bud både till dig som säljare och till alla budgivare. Vi arbetar enligt Fastighetsmäklarnämndens rekommendation med öppen budgivning.

Vi har som regel att alltid ha personlig kontakt med köparna vid varje bud, eftersom det är det säkraste sättet att undvika missförstånd. Det är också det bästa sättet för oss som mäklare att ta reda på varje spekulants förutsättningar för att kunna vara med i en budgivning och fullfölja ett köp. För oss är det viktigt att du som säljare utan dröjsmål får relevant information om affärens utveckling.

Kontraktskrivning

Försäljningen är inte avslutad förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats. Därför försöker vi alltid hitta en tid så snart som möjligt efter avslutad budgivning. Då träffas säljare, köpare och mäklare på vårt kontor. Om någon part inte kan närvara löser vi detta på distans eller med hjälp av en fullmakt.

Gemensamt läser vi igenom avtalet noggrant och förklarar eventuella villkor så att du som säljare förstår avtalets innebörd. Efter några dagar ska normalt handpenningen, som vanligtvis är 10 procent av köpeskillingen, erläggas.

Tillträdesdagen

I god tid före tillträdesdagen skickar vi en kallelse till dig med den information du behöver, från tid och plats för mötet till preliminär likvidavräkning och eventuella praktiska detaljer att tänka på.

På den överenskomna tillträdesdagen träffas du som säljare, köpare och mäklare igen för att reglera resterande del av köpeskillingen. Oftast sker detta på vårt kontor. Vi förbereder all kontakt med både din och köparens bank. Du undertecknar en likvidavräkning och vid fastighetsköp även ett köpebrev. Därefter erlägges resterande köpeskilling och eventuella lån löses.

En avslutad och lyckad affär

När allt är klart hoppas vi att du är nöjd, så nöjd att du gärna återkommer till oss nästa gång det är dags för en bostadsaffär. Vi blir självklart också glada om du i rekommenderar oss till vänner och bekanta. Att få förtroenden gör oss stolta. Att också kunna förvalta dem gör oss ännu stoltare.

Varmt välkommen att bli kund hos oss, du också.